BankVelem PénzOkos Kupa 2018

2018. április 6-án lezajlottak a regionális döntők, amely az ország 3 régiójában került megrendezésre. Budapesten, Veszprémben és Debrecenben versenyezhetett a 3 régió, Közép-Magyarország, Dunántúl, Alföld és Észak-Magyarország legjobb 9 csapata. Minden régióból 3 csapat jutott tovább, így végül a több száz csapat 9 legjobbja küzdhet meg a 2018. május 3-i döntőn, a Magyar Nemzeti Bank épületében.
A BankVelem PénzOkos Kupa döntőbe jutott csapatai:

A3 — Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium Bank(ok)osok — Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola Bankárok — Budapest XVII. Kerületi Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium Befektetések — 8900 Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium BetonZokni — 2065 Hársfadombi Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola PénzesZsákok — Kunráth Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Pénztárca — Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium PénzÜgyesek — Öcsödi József Attila Általános Iskola SmartMoney — 8900 Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium

KÉPGALÉRIA MEGNYITÁSA


Gratulálunk a sikeres részvételhez, szeretettel várunk benneteket
a döntőre a Magyar Nemzeti Bank épületébe!


A döntő időpontja:
2018. 05. 03. 14:00 - 17:00
(Érkezés 13:30-tól)

A döntő helyszíne:
Magyar Nemzeti Bank
Cím: Budapest, Szabadság tér 9., 1054

A döntőn köszöntőt mond a Magyar Nemzeti Bank elnöke, a BankVelem PénzOkos Kupa fővédnöke, Dr. Matolcsy György.

Felkészülés a döntőre:
- Küldetések a pénz világában könyv és munkafüzet (letölthető: www.penziranytu.hu)
- JátékBank (www.pontvelem.hu/jatekbank)


Előzetes feladat a döntőre:

Készítsetek egy legalább 1,5, de maximum 2 perces kisfilmet, amelyben bemutatásra kerül egy olyan étel receptje és elkészítése,

- amely jellemző arra a területre, ahol éltek, - amely egészségesnek tekinthető, - egy négytagú (két szülő, két gyermek) család számára esti étkezésnek megfelelő, - az egy főre jutó költsége nem haladja meg az 500 forintot, összesen a 2 000 forintot, - a hozzávalók egy átlagos üzletben beszerezhetők, - és viszonylag könnyen elkészíthető.

A filmeket a döntő zsűrije értékeli az alábbi szempontok alapján:

- A film technikai kivitelezése – 10 százalék - A filmben elhangzó szövegek szabatossága, stílusa, nyelvhelyesség – 10 százalék - Mennyire jellemző az étel az adott tájegységre – 20 százalék - A vacsora költségvetése – 25 százalék - Mennyire könnyű vagy egyszerű elkészíteni –10 százalék - Mennyire tekinthető egészségesnek az elkészített étel – indoklása 10 százalék - Ötletesség, egyedi megvalósítás – 15 százalék

Kötelező formai elemek (a film elején vagy végén legyen megjelenítve)

- A csapat neve és iskolája - A film címe - A Pénziránytű-BankVelem logó (jelen e-mailben csatoltuk)

A videó mellett benyújtandó Word formátumban, e-mailen a pontvelem@pontvelem.hu e-mail címen, valamint papír alapon a döntő helyszínén: Az étel receptje és költségvetése, amelyen szerepel a csapat neve, iskolája és a Pénziránytű-BankVelem logó.

A kisfilmet a youtube-ra kell feltölteni, amelynek linkjét legkésőbb 2018. május 2-án reggel 8:00-ig el kell küldeni a pontvelem@pontvelem.hu e-mail címre. (Nem szükséges, hogy publikus legyen a videó, de legyen elérhető a youtube link a PontVelem számára is.)

További kérdés esetén írjatok e-mailt a pontvelem@pontvelem.hu e-mail címre!

Sok sikert kíván,
A Pénziránytű-BankVelem Program csapata
Köszönjük, hogy részt vettetek a BankVelem PénzOkos Kupán! A végleges eredményeket az alábbi listákon tudjátok megtekinteni! Gratulálunk minden résztvevőnek! Minden régió első kilenc helyezett csapata a regionális döntőkön versenyezhet tovább, amelyek 2018. április 6-án kerülnek megrendezésre. A helyszínek pontosítása kapcsán a résztvevőkkel e-mailben fogunk egyeztetni. A döntő Budapesten kerül megrendezésre 2018. május 3-án.

Megoldókulcsok: 1. forduló 2. forduló 3. forduló 4. forduló 5. forduló
Az alábbi csapatok nyertek a Pénz7 online kérdőív kitöltésével:
Okostojások, Farkas Anita, Szegedi Orczy István Általános Iskola
Pénzes hármas, Gyalog Dóra, Csabrendeki Általános Iskola
Százs, Madai Erik Zsigmond, Tápiószecsői Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
Ők a Magyar Nemzeti Bank Pénzverdéjébe látogathatnak el a felkészítő tanárral együtt.
A nyertes csapatokkal e-mailben is felvesszük a kapcsolatot. Gratulálunk!

Felhívjuk a figyelmed, hogy a játék tisztaságát folyamatosan ellenőrizzük! A verseny kérdéseit gyakorló, szakértő pedagógusok állítják össze az életkori tudásszint figyelembevételével. Amennyiben a feladatok megoldása során irreális eredmények születtek és fennáll a meg nem engedett segítség használatának gyanúja, az érintett csapatot kizárhattuk a versenyből. Az eddigi ellenőrzések során, találtunk néhány csapatot, ahol egyértelműen a szabályokat megsértő eredmény alakult ki, őket kizártunk a versenyből, emiatt nem szerepelnek a toplistán. Bármilyen észrevétel esetén, a pontvelem@pontvelem.hu e-mail címre írhattok e-mailt 2018. március 14-ig.

Közép Magyarország
Alföld és Észak Magyarország
Dunántúl
Az oldal töltődik.
YYY
Vegyél részt ezen a tudáspróbán is!